Tko smo mi ?

Zašto postojimo?

Naš kamen temeljac i ciljevi su otkriti, stvoriti i podržati blockchain rješenja. Pružiti savjete i edukaciju javnim tijelima u cilju donošenja boljih i korisnijih propisa. Želimo se povezati, informirati, educirati i stvoriti jaku zajednicu inovatora. Ovi se inovatori suočavaju s regulatornim minskim poljima, dok zakonodavci moraju prijeći na složena pitanja zaštite potrošača i sigurnosti te nejasne propise. Želimo poboljšati okruženje javne politike kako bi blockchain tehnologije mogle napredovati. Predani smo stvaranju dubokih partnerstava - unutar i između industrije te vlade, kako bismo podijelili znanje, prepoznali mogućnosti i stvorili digitalnu budućnost koja će biti transparentnija, nadahnjujuća, sigurnija i pravednija.

Kako utječemo?

Mi dijelimo, obrazujemo, podržavamo i potičemo; Pojedince, tvrtke, institucije, startupi, javna tijela i šira javnost o potencijalu najveće tehnološke evolucije u povijesti. Mi smo zagovornici; regulatorne jasnoće kako bi se Hrvatska mogla natjecati na tržištu blockchain inovacija. Mi Koordiniramo; s industrijom, projektima, javnim i privatnim skupinama kako bi naglasili važnost utjecaja blockchaina na društvo. Stone Block radi na širenju znanja i osnaživanju javnog i privatnog sektora da koriste blockchain tehnologiju u korist društva u cjelini.

Naša vizija

Stone Block ima viziju biti temelj blockchain zajednice na kojoj ćemo zajednički graditi popis inovacija. Želimo biti temeljna poticajna podrška za daljnji razvoj tehnologije i mreže inovatora. Naziv "Stone Block" - potječe od riječi "stijena" kao primjer čvrstog temelja i riječi "blok" koja sadrži popis transakcija (informacija) na blockchainu. Mi kao Stone Block imamo viziju biti temelj blockchain zajednice na kojoj ćemo zajednički graditi popis inovacija. Želimo biti temeljna poticajna podrška za daljnji razvoj tehnologije i mreže inovatora.

"Mi smo investitori - u vrijeme, podršku, obrazovanje, dijeljenje i ohrabrenje."

Naš glavni tim

Stipe Plejić

Izvršni direktor i suosnivač Endemica. Makroekonomist. Blockchain entuzijast.

Ivan Matasović

Blockchain istraživanje tržišta, poslovna analiza i upravljanje proizvodima.

Milan Mašanović

Tehnička analiza, dugoročni ulagač u kriptovalute i serijski poduzetnik.

Naši projekti